5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 10:59

Alina Gorghiu se dezice de plângerea penală a lui Ludovic Orban împotriva Vioricăi Dăncilă

spot_img

Tot mai mulți liberali se dezic de acțiunea lui Ludovic Orban prin care încearcă să dea jos Guvernul Dăncilă cu o sesizare penală depusă la Parchetul General.

După secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, care a spus că nu este adeptul unor astfel de gesturi, senatorul PNL Alina Gorghiu se dezice categoric de demersul făcut de Ludovic Orban la adresa premierului Viorica Dăncilă.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Timişoara, Gorghiu a declarat că liderul PNL a făcut plângere la Parchetul General pentru înaltă trădare în nume personal. „Această acțiune nu a fost discutată în structurile PNL de conducere și chiar dacă s-ar fi discutat nu ar fi putut să fie luată vreo decizie pe acest subiect, pentru că este un demers care ține strict de persoană, bazat pe un anume context și nu de activitatea politică a unui partid. Precizarea importantă, pentru că am auzit că toată lumea suprapune acest demers peste PNL, precizarea importantă pe care simt nevoia să o fac este că nu este o plângere făcută de PNL. Orban a făcut plângerea în calitate de cetățean nu este nici procuror nici judecător, magistații vor decide ce se va întâmpla cu această cerere”, a spus Gorghiu.

Valeriu Motoc