19.8 C
București
marți, 16 august 2022 - 7:08
No menu items!

Alina Gorghiu promovează ceaiuri de slăbit pe Instagram. Ce spune Statutul parlamentarilor cu privire la reclame

spot_img

Alina Gorghiu, senator PNL și unul dintre liderii partidului aflat la putere, a postat, sâmbătă, pe Instagram, un mesaj pentru o tânără antreprenoare care produce ceaiuri de slăbit. Statutul parlamentarilor spune că nu poți folosi funcția de ales pentru acțiunile publicitare.

În postare, Alina Gorghiu a mulţumit companiei pentru ceaiurile de slăbit primite, afirmând că acestea „sunt cele mai naturale”. Ea laudă activitatea antreprenoarei care produce ceaiurile, spunând că este „o femeie care a investit într-o afacere care creşte frumos! Bravo!”

Potrivit Statutului deputaţilor şi al senatorilor, „este interzisă folosirea numelui însoţit de calitatea de deputat sau de senator în orice acţiune publicitară privitoare la orice societate reglementată de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, financiară ori industrială sau altele asemenea cu scop lucrativ”. 

Contactată ulterior de jurnaliștii de la Adevărul, Alin Gorghiu a declarat că va promova oricând „business românesc al unor întreprinzători tineri”, susținând că reclama presupune să fi luat bani, ceea ce nu este cazul.