10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:18

Alina Gorghiu: Președintele Senatului, Tăriceanu, ar trebui să plece azi

spot_img

Călin Popescu-Tăriceanu are obligația să plece de la conducerea Senatului, și, totodată, trebuie să se conformeze deciziei CCR în cazul Șova, a declarat co-președintele PNL Alina Gorghiu

Gorghiu_SZ

Potrivit lui Gorghiu, și “demisia lui Victor Ponta” este una necesară, alături de cea a lui Tăriceanu.

Ca urmare a deciziei CCR, PNL consideră că Senatul este obligat să transmită hotărârea prin care să se constate că s-a aprobat solicitarea venită din partea Justiției pe tema solicitată de justiție. Și cerem ca astăzi, Senatul, prin președintele Călin Popescu-Tăriceanu, să trimită către Monitorul Oficial hotărârea de aprobare a cererii DNA în cazul Șova. Evident că ne dorim ca această hotărâre să fie publicată de urgență în Monitorul Oficial, pentru a pune punct unui conflict între instituțiile statului — puterea legislativă și puterea judecătorească. Și îi cerem liderului PSD, Victor Ponta, prietenul dlui Șova (…), să rupă cârdășia cu Călin Popescu-Tăriceanu atunci când vine vorba de lupta împotriva Justiției. Cred că președintele Senatului are obligația de astăzi să plece de la conducerea Senatului pentru un abuz comis împotriva Constituției și pentru sfidarea tuturor legilor și jurisprudenței CCR în materia analizată în cazul Șova.

Alina Gorghiu

Alina Gorghiu a mai menționat că există posibilitatea ca PNL să conteste din nou, la CCR, o decizie a Senatului contrară deciziei Curții.

Andi Topală