10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 18:03

Alina Gorghiu celebrează PNL pe Facebook

spot_img

Co-președintele PNL a postat pe contul său un mesaj legat de împlinirea a 25 de ani de la reînscrierea PNL în registrul partidelor politice, însoțit de o fotografie în care apare alături de Mircea Ionescu Quintus

gorghiu_quintus

“Se împlinesc astăzi (joi – n.r.) 25 de ani de când seniorii liberali au trăit momentul istoric în care, după dărâmarea comunismului, au putut să reînscrie PNL în registrul partidelor politice”, a scris pe contul său de Facebook co-președintele PNL, Alina Gorghiu. Mesajul postat joi este însoțit de o fotografie în care Gorghiu apare alături de “veteranul”, Mircea Ionescu Quintus, președinte de onoare al PNL.

Se împlinesc astăzi 25 de ani de când seniorii liberali au trăit momentul istoric în care, după dărâmarea comunismului, au putut să reînscrie PNL în registrul partidelor politice. În tot acest sfert de veac, indiferent de obstacolele politice apărute, liberalii nu s-au dezis niciun moment de valorile lor fundamentale – libertatea de exprimare, promovarea drepturilor cetățenești, pluripartidismul autentic, înțelegerea și respectarea conceptului de proprietate, de justiție și dreptate.

Astfel, drumul democratizării și occidentalizării României este strâns legat de evoluția și parcursul PNL și a culminat, în anul 2014, cu alegerea primului președinte liberal al României.

Sărbătorirea a 25 de ani de la reînscrierea PNL prinde partidul într-un punct de cotitură, care marchează o nouă etapă de evoluție. Finalizarea celei mai mari fuziuni de partide din perioada post-decembristă și asumarea guvernării sunt obiective îndrăznețe, pentru care avem nevoie, mai mult decât oricând, de unitate și de viziune. N-am nicio îndoială că le avem pe ambele și că, în anii următori, vom consolida rolul PNL în definirea democrației românești.

La mulți ani, PNL! La mulți ani, dragi liberali!

Alina Gorghiu
mesaj pe Facebook