23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 18:19

Alina Bica și Dorin Cocoș, în arest la domiciliu

spot_img

Alina Bica şi Dorin Cocoş vor fi plasaţi în arest la domiciliu, conform deciziei definitive a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie

Dorin_Cocos_SZ 3

Alina Bica este în arest din 22 noiembrie 2014, iar Dorin Cocoș, din 29 noiembrie.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins marți contestaţia DNA, privind arestul la domiciliu hotărât de ÎCCJ pe 14 aprilie, decizia fiind definitivă. Și Alina Bica, și Dorin Cocoș mai au un mandat de arestare la domiciliu, fosta șefă a DIICOT în cauza ANRP, iar afaceristul în dosarul Microsoft.

Alina Bica, Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostului ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimişi în judecată de DNA în această cauză. Bica este acuzată că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, dar și pentru că i-ar fi ajutat pe omul de afaceri Ovidiu Tender și pe Adriean Videanu, în cauzele în care aceștia erau anchetați de DIICOT.

Potrivit rechizitoriului DNA, în 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul consilierului ei, Ionuţ Mihăilescu, în cote părţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi în Snagov. Anchetatorii susţin că, pentru a ascunde provenienţa acestui teren, Ionuţ Mihăilescu, împreună cu Alin Cocoş, ar fi generat şi intermediat “tranzacţii nereale imobiliare succesive, folosindu-se de relaţii cu prieteni şi membrii de familie”.

Dorin Cocoş este acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins şi primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denunţător în cauză, suma de 10 milioane de euro, cu condiţia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.

Dosarul a fost disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT fost trimisă în judecată pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membrii Comisiei pentru Despăgubiri, i-a aprobat lui Gheorghe Stelian despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

S. Marinescu