5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 10:17

Alina Bica și Dorin Cocoș, arest la domiciliu în dosarul cu Adriean Videanu

spot_img

Magistrații au decis ca Alina Bica și Dorin Cocoș să fie anchetați în arest la domiciliu, dar decizia poate fi atactă cu contestație, la ÎCCJ

cocos_SZ

Dacă procurorii vor face recurs și judecătorii îl vor respinge, cei doi vor merge acasă, deoarece au scăpat de arestul preventiv și în celelalte dosare în care sunt cercetați de DNA. Alina Bica este acuzată în dosarul ANRP, iar Dorin Cocoș în dosarul Microsoft.

În acest dosar, în care Alina Bica și Dorin Cocoș sunt cercetați alături de Alin Cocoș și Adriean Videanu, doar primii doi mai erau în arest prevetiv, în timp ce fostul ministru al Economiei este cercetat sub control judiciar, iar fiul lui Dorin Cocoș, în arest la domiciliu.

DNA susține că în 2011, Dorin Cocoș și fiul său au intervenit la ANRP pentru ca Gheorghe Stelian să obțină despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu 62 de milioane de euro. Anchetatorii au stabilit că în urma demersului către Alina Bica, unul dintre membrii Comisiei de Despăgubiri, Dorin Cocoș s-ar fi ales cu 16 milioane de euro.

O altă acuzație se referă la Alina Bica, în calitate de fost șef al DIICOT, deoarece ar fi admis solicitarea lui Adriean Videanu de ridicare a sechestrului de pe 80 de acțiuni, sechestru pus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz.

Apărătorul Alinei Bica, Laura Voicu a declarat la Antena 3 că procurorii au retras, acum, din rechizitoriu, niște fapte pentru care cleinta sa a fost trimisă în judecată.