28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 15:21
No menu items!

Alin Ionescu, soțul Cristinei Spătar, a înființat firme fantomă pe numele unor consumatori de droguri

spot_img

Conform procurorilor de la Parchetul Curții de Apel București, Alin Ionescu s-a folosit de proprii angajați, dar și de persoane fără adăpost și consumatori de droguri pentru a înființa firme fantomă

 jurnalul.ro

Din referatul procurorilor, prin care s-a cerut arestarea preventivă a lui Alin Ionescu, patronul unei firme de pază din Capitală și soțul vedetei de muzică pop Cristina Spătar, rezultă că inculpatul și contabila firmei sale au reușit să transfere, din societatea lor în conturile a 9 firme fanomă, peste 30 de milioane de euro.

Mecanismul era următorul – pentru ca firma de pază să scadă cât mai mult impozitul pe profit și plata TVA, transferau doar în acte sumele de bani către firmele fantomă, cu titlul de contracte de vânzare-cumpărare.

Ca să înființeze aceste firme, Alin Ionescu i-a obligat pe unii angajați din firma de pază, sau a găsit persoane fără adăpost sau consumatori de droguri pe numele cărora să facă actele.

Pentru a nu atrage atenția asupra operațiunilor fictive au fost recrutate din rândul persoanelor vulnerabile social, respectiv consumatori de droguri sau persoane cu probleme financiare.

referat procurori

În toamna anului 2010, perioadă în care eram consumatoare de droguri, am fost contactată de un anume Paul Jean Jegosu, care mi -a propus cumpărarea unei firme, promițându-mi o sumă de bani în acest sens, lucru cu care am fost de acord.

declarație consumatoare de droguri

În cursul anului 2011, o persoană pe care o cunoșteam de la club, anume N. Constantin Bogdan, zis Chinezu, mi-a propus înființarea unei societăți comerciale, fără a-mi preciza motivul, promițându-mi pentru acest lucru suma de 250 de lei, fapt cu care am fost de acord.

declarație martor

Angajații firmei de pază au dat declarații prin care au arătat că erau trimiși la bancă să retragă banii în numerar, cu sacoșa, pentru Alin Ionescu.

De fiecare dată când retrăgeam sumele de bani, numitul Alin Ionescu mă aștepta în bancă , împreună cu o echipă de intervenție din cadrul firmei.

declarație angajat firma de pază Alin Ionescu

Alin Ionescu și contabila sa au refuzat să facă declarații, însă la percheziții s-au găsit documentele tuturor firmelor fantomă înființate de ei, iar declarațiile proprietarilor din acte ale societăților arată că nu știau de nicio tranzacție.

S. Marinescu