Alimente sănătoase

Alimente sănătoase

Alimente sănătoase

Nutriţioniştii ne îndeamnă întotdeauna către un stil de viaţă echilibrat, iar legumele şi fructele se află întotdeauna în topul celor mai sănătoase alimente, fiind foarte bogate în vitamine. Meniul zilnic ideal include:

Pepene roşu şi galben, deoarece au conţinut scăzut de calorii şi bogat în vitaminele A, C şi potasiu.

Roşiile proaspete sunt foarte sănătoase, dar roşiile în bulion conţin licopen, un antioxidant care ajută la întărirea sistemului imunitar. Consumul de roşii poate preveni cancerul, în special de prostată. Pot fi folosite la pizza, sos pentru spaghete, ciorbe, supe şi alte feluri de mâncare.

Fasole şi linte proaspete, deoarece au conţinut bogat de proteine, fibre, fier, magneziu, potasiu şi zinc, fiind “superstarurile” legumelor.

Cartofii dulci au multiple proprietăţi benefice organismului: conţinutul bogat de beta caroten, vitamina C, fibre şi potasiu îi poziţionează printre cele mai bune şi sănătoase legume.

Varza roşie este o sursă minunată de fibre, vitaminele A, D şi K, minerale şi foarte puţine calorii. Antioxidanţii conţinuţi sporesc enzimele care luptă împotriva celulelor canceroase. Se poate consuma ca: suc, salată, supă şi alte mâncăruri delicioase şi sănătoase.

Clasamentul celor mai sănătoase alimente pentru organism mai cuprinde: migdale şi fistic, mere, anghinare, avocado, sfeclă, ardei, mure şi zmeură, ceai negru, verde şi alb, coacăze, broccoli, orez brun, varză de Bruxelles şi Kale, cireşe, seminţe de chia şi in, cafea, afine, ciocolată neagră, edamame, ouă, ghimbir, iaurt grecesc şi kefir, fulgi de ovăz, ulei de măsline, portocale, rodii, quinoa, vin roşu, somon, sardine şi ton, alge marine, ciuperci shiitake, lapte, căpşuni, germeni de floarea soarelui, curcuma, nuci şi apă.

Roxana Mera

NICIUN COMENTARIU