marți, 27 octombrie 2020 - 6:26

Alimente cu calciu

Apa descoperită de NASA pe Lună ar putea susține o bază lunară

După ce a scăpat în urmă cu câteva momente tentante dezvăluiri despre o „nouă descoperire interesantă despre Lună”, agenția spațială americană a arătat dovezi...

Reacție incredibilă a prefectului de Sibiu, față de medicul care cere mai multe paturi în spital: Ca și cum ați fi de la presă,...

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, s-a arătat deranjat de apelul făcut de medicul Voichiţia Halmaghi de la Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU, unde...

Spitalul Județean Miercurea Ciuc, blocat pentru o săptămână

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc sistează, pentru o săptămână, intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii cronici, suspendă concediile de odihnă ale personalului şi...

Iadul în imagini pentru o familie de fermieri din județul Constanța

30 de tone de mere își caută urgent cumpărători, după ce o puternică furtună însoțită de grindină a făcut ravagii în livada unei familii...

Alimente cu calciu

Unul dintre cei mai importanţi nutrienţi de care organismul nostru are nevoie pentru a se menţine sănătos este calciul, care se găseşte în multe alimente şi menţine sănătatea osoasă, fiind esenţial pentru muşchi şi sistemul nervos, producând hormoni şi enzime. Este recomandat sa consumăm zilnic alimente bogate în calciu:

Portocalele, merele, perele, conopida, susanul, stafidele, nucile, alunele, migdalele, măcrişul, laptele de orez, cerealele, oul, caisele, apa minerală, mazărea, fasolea, lintea, carnea de pui, viţel şi miel sunt comori de calciu.

Verdeţuri: spanacul, andivele, varza chinezească, salata verde şi broccoli sunt bogate în calciu şi deţin o cantitate mică de acid oxalic.

Sardinele, heringul, codul şi somonul constituie sursă excelentă de calciu şi vitamina D, grăsimi sănătoase şi nutrienţi, fiind sărace în substanţe toxice precum mercurul.

Lapte şi iaurt: naturale, fără grăsimi, bogate în calciu, uşor de digerat şi tolerate de cei cu probleme de lactoză.

Brânză şi caş: slabe sau grase, conţin o cantitate considerabilă de calciu.

Soia: tofu şi laptele de soia conţin calciu, vitamine şi minerale.

Smochinele: proaspete sau uscate, constituie sursă excelentă de calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor şi grăsimi sănătoase.

Absorbţia calciului este favorizată de proteine, aminoacizi şi lactoză, în special la copii.

Roxana Mera

Articolul precedentCe sunt trufele?
Articolul următorRăţuştele Mandarine

Cu psihologi în spitale! Un studiu britanic arată cât de rău le-a făcut cadrelor medicale postura de eroi ai pandemiei

Un studiu cu privire la personalul din sănătate din Marea Britanie, din perioada mai-iulie 2020, arată că, după primul val, 47% dintre cadrele medicale...

Guvernul vrea să declare stare de calamitate. Zone din România, într-o situație extremă

Guvernul Ludovic Orban intenționează să adopte o ordonanță de urgență pentru declararea stării de calamitate pentru fenomenul de secetă pedologică în agricultură. Din rapoarte...

Operațiunea „Porumbelul”, la Parchetul General. Procurorii au pornit ofensiva și fac curățenie în propria ogradă

Procurorul general Gabriela Scutea a pornit o ofensivă dură împotriva porumbeilor care fac mizerie în jurul clădirii Parchetului General. În 16 octombrie, Gabriela Scutea a...

Tezele școlare ar putea fi susținute ca eseu care să fie transmis online în timp real profesorului

Tezele ar putea fi eliminate din cauza pandemiei. Oficialii din Ministerul Educației analizează posibilitatea ca susținerea unei teze să fie făcută online, chiar și...

Studiu: Jumătate din ”corporatiștii” din București au lucrat de acasă și după ridicarea stării de urgență

Jumătate dintre angajaţii care îşi desfăşoară în mod obişnuit activitatea în clădiri de birouri au continuat să lucreze preponderent de acasă şi după ridicarea...