11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 21:59

Alimente cu 0 calorii care te ajută să slăbești

spot_img

Există alimente care au atât de puține calorii, încât doar energia pe care o consumi ca să le mănânci le anulează aportul de calorii

 alimente - slabit

Dacă vrei să mănânci pe săturate și în același timp să slăbești sănătos, iată ce ar trebui să consumi, conform Yahoo News:

Portocale

Portocalele sunt cunoscute pentru vitamina C pe care o conțin în cantități mari, însă nu și pentru faptul că au mai puține calorii comparativ cu alte fructe. 100 de grame de portocală conțin 47 de calorii.

Castraveți

Castraveții sunt plini de apă, de aceea conțin atât de puține calorii. Sunt delicioși și merg perfect în salată, mai ales când salata este făcută și din alte legume cu puține calorii. 100 de grame de castravete au în total 16 calorii.

Lămâi

Nu mănânci lămâile ca pe portocale, însă află că și acestea au puține calorii. Așa că dacă obișnuiești să folosești lămâie când gătești – poți să pui în salate sau în apă, peste pește sau alte mâncăruri – nu crește cu mult aportul de calorii la masă. 100 de grame de lămâie au 29 de calorii.

Morcovi

Nu sunt buni doar pentru că au puține calorii, ci mențin sănătatea ochilor. Mai mult de atât, morcovii sunt diuretici în mod natural, așa că te pot ajuta să scapi de apa reținută în exces de corpul tău. Într-o porție de 100 de grame de morcovi ai doar 41 de calorii.

Ceapă

Este delicioasă și dă savoare oricărui tip de mâncare sau salată. Mai mult de atât, este bună pentru că are puține calorii – 100 de grame de ceapă fac cât 40 de calorii.

Roșii

Unele dintre cele mai sănătoase fructe pe care le poți mânca sunt roșiile. Desigur, nu sunt consumate sau gătite ca și fructe, pentru că nu sunt tocmai dulci, însă ceea ce contează mai mult este că sunt foarte sănătoase și foarte slabe în calorii! 100 de grame de roșie conțin doar 17 calorii.

Ciuperci

Orice tip de ciuperci ai alege să mănânci, nu conține multe calorii. Oricum ai alege să le mănânci, sunt foarte gustoase. Iar o porție de 100 de grame de ciuperci conține între 20 și 40 de calorii.

Pepene

Este dulce și foarte gustos, dar este plin-ochi de apă, iar asta scade foarte mult numărul de calorii. În plus, pepenele este bogat în antioxidanți și îți poate îmbunătăți metabolismul, cu condiția să nu mănânci porții uriașe. 100 de grame de pepene înseamnă 30 de calorii.

C.A.