2.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 16:42
No menu items!

”Algoritmul pacientului COVID-19”, publicat în Monitorul Oficial. Ce trebuie să facă o persoană cu suspiciune de infectare

spot_img

”Algoritmul de parcurs al pacientului cu simptomatologie specifică de COVID-19” a fost publicat, duminică, în Monitorul Oficial, fiind inclus în Planul privind modalitatea de aplicare a măsurilor în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de către unităţile sanitare, de către serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, precum şi de medicii de familie.

Conform algoritmului, mai întâi trebuie sunat la medicul de familie, iar următorul pas este realizarea testării, care se poate face în mai multe locuri, printre care medic de familie, laborator, farmacie, camera de gardă a unui spital.

Se precizează ce trebuie făcut și în cazul unui test pozitiv, al unui test negativ, dar şi în cazul unei simptomtologii grave sau critice.

Totodată, sunt menţionate criteriile de internare pentru pacienţii cu COVID-19, precum şi criteriile de externare şi vindecare.

                                                                                                                    Adina Silav