9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 4:51
No menu items!

Alexei Navalnîi, găsit vinovat pentru fraudă de justiția rusă. Riscă ani grei de închisoare

spot_img

Liderul opoziției de la Kremlin, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a fost găsit vinovat de fraudă pe scară largă de către un tribunal rus,  a anunțat agenția Interfax, citată de Jerusalem Post.

„Navalnîi a comis fraudă, respectiv furtul bunurilor altor persoane prin înșelăciune și abuz de încredere”, a spus judecătoarea Margarita Kotova.

Această sentință i-ar putea aduce lui Navalnîi o nouă condamnare de 13 ani de închisoare.

Criticul regimului lui Putin, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat în ianuarie 2021, după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde se vindecase de otrăvire. A acuzat Moscova pentru acest incident, dar Kremlinul neagă implicarea.

În prezent, Navalnîi ispășește o pedeapsă de trei ani și jumătate sub acuzația că a furat 3,5 milioane de lire sterline din donații către organizațiile sale politice. Politicianul rus a respins acuzațiile.

A fost judecat din nou, acuzat de fraudă luna trecută, în închisoarea de maximă securitate de la est de Moscova, unde este deținut. Au apărut îngrijorări cu privire la starea sa de sănătate în închisoare, iar autoritățile ar fi refuzat să-i dea medicamentele și nu i-ar fi permis medicului său să-l viziteze după gratii.

El s-a pronunțat împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia din închisoare, cerând concetățenilor să organizeze proteste zilnice.

                                                                                                               Adina Silav