11 C
București
miercuri, 3 martie 2021 - 14:00

Alexandru Uioreanu, fiul şefului CJ Cluj, arestat pentru trafic de droguri

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins ca nefondat recursul lui Alexandru Uioreanu şi au dispus înlocuirea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara cu cea a arestării preventive, cerută de anchetatori după ce fiul preşedintelui Consiliului Județean (CJ) Cluj s-ar fi întâlnit cu Adrian Tition, unul dintre coinculpaţii din dosarul traficului de droguri în care a fost implicat, încălcând, astfel, condiţiile prevăzute la eliberarea lui din arest.

Recursul lui Alexandru Uioreanu la decizia Curţii de Apel Cluj de arestare preventivă a fost judecat miercuri, Uioreanu fiind citat cu mandat de aducere.

Decizia instanţei supreme este definitivă, astfel că Alexandru Uioreanu ajunge din nou în arest.

În luna mai a acestui an, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au cerut arestarea lui Alexandru Uioreanu, care ar fi încălcat una din interdicţiile impuse de instanţă după ce a fost condamnat pentru trafic de droguri, la doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a pedepsei. Sentinţa data fiului preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj a fost pronunţată de Tribunalul Cluj pe 27 martie 2013.
Procurorii DIICOT Cluj au depus cererea de revocare la Tribunalul Cluj, însă, instanţa şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Cluj. La rândul său, Curtea de Apel şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Cluj şi a trimis cauza Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pentru soluţionarea conflictului negativ de competenţă. Faptele pentru care procurorii cer revocarea suspendării pedepsei lui Alexandru Uioreanu s-au petrecut pe 9 aprilie, şi abia vineri, 17 mai, s-a decis care este instanţa competentă să judece solicitarea.
Când a suspendat executarea pedepsei, Tribunalul Cluj l-a obligat pe Uioreanu jr. să urmeze un tratament în scopul dezintoxicării, să nu frecventeze locuri sau localuri despre care ştie că sunt frecventate de persoane care consumă droguri sau în care ştie că se consumă droguri şi să nu intre în legătură cu persoane despre care ştie că sunt consumatoare de droguri.
Alexandru Uioreanu ar fi avut un incident în noaptea de 9 spre 10 aprilie, când a fost găsit pe stradă de poliţişti, fără a avea asupra sa acte de identitate, în compania unui co-inculpat, Adrian Ciprian Tition, în ciuda faptului că avea interdicţie să se ia legătura cu acesta.
Andrei Tudor