28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 13:40
No menu items!

Alexandru Repan, într-un spectacol de excepţie pe scena Nottara – „Vizitatorul”

spot_img

Austriacul Freud a explicat partea întunecată a psihicului uman, rămânând astfel în istoria culturii. Dar, în ascensiunea spre putere, naziștii nu știau decât că e evreu. In noaptea vieneză, bătrânul psihanalist primește un vizitator. Să fie Dumnezeu? Sau doar un alter ego… bizar?

1938 – Al Treilea Reich este în ascensiune. Persecuţiile împotriva evreilor se înmulţesc şi devin din ce în ce mai agresive. Molima urii cuprinde liniştitele oraşe europene şi îmbolnăveşte de nesiguranţă lumea întreagă. Austria este şi ea cuprinsă de teroare, dar celebrul psihanalist Sigmund Freud refuză să îşi părăsească reşedinţa. Se încăpăţânează să nu recunoască ameninţarea care se iveşte la orizont.

Într-o noapte înstelată, străzile Vienei sunt cutremurate de cântecele soldaţilor germani şi strigătele îngrozite ale cetăţenilor doborâţi de pumnii acestora. Anna Freud este luată de Gestapo din propria casă. Freud, tatăl său, rămâne singur, aşteptând întoarcerea ei. Dar în cabinetul său apare un necunoscut bizar. Cine este acest vizitator neanunţat? Un nebun în căutarea unei salvări? Poate este un prieten la nevoie?… Sau este Dumnezeu Însuşi?

Regizorul Claudiu Goga construieşte spectacolul pe tensiunea dialogului dintre cele două personaje – joc al îndoielii şi al dezamăgirii, al incertitudinii, unde singura scăpare este speranţa – în interpretarea a doi mari actori: Alexandru Repan şi Mircea Stănescu.

Distribuția:
Sigmund Freud – Alexandru Repan
Necunoscutul – Marius Stănescu
Anna Freud – Crenguţa Hariton
Nazistul – Cristian Nicolaie

Muzica: George Marcu
Scenografia: Mihai Mădescu, Luana Drăgoiescu
Traducerea: Silvia Dumitriu
Regia: Claudiu Goga

Bilete la Casa de bilete a teatrului, deschisă zilnic, între 10.00-20.00 sau online pe www.nottara.ro

Olimpia Diaconiuc