29.3 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 16:04
No menu items!

Alexandru Rafila înscrie victorios în războiul Cu Raed Arafat. Angajații de la Urgență vor să rămână la ministerul Sănătății

spot_img

Angajații de la Ambulanțe au votat, în proporție covârșitoare, care medicina de urgență să rămână în coordonarea ministerului Sănătății, nu a DSU. Raed Arafat a inițiat un proiect de lege care prevede ca serviciul de urgență să treacă în subordinea sa, la MAI.

Dintre toți cei 7.924 de angajați ai serviciilor de ambulanță care s-au exprimat la vot, 7.833 au votat pentru rămânerea în coordonarea Ministerului Sănătății, arată un comunicat al Ministerului Sănătăţii. Așadar, rezultatul arată că planurile secretarului de stat Raed Arafat, de a aduce urgențele la DSU ar trebui „reevaluat”.

Ministrul Alexandru Rafila a avut, joi, o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor și asociațiilor din Ambulanța, la care s-a stabilit ca ministerul să inițieze demersurile necesare pentru completarea Ordonanței de Guvern nr. 18 din 2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, în sensul flexibilizării procesului de pregătire profesională a personalului medical superior, angajat în SAJ/SABIF cu o vechime mai mare de 10 ani.

De asemenea, conform instituției, vor fi revizuite salariile și procentele de spor pentru munca deosebit de periculoasă a personalului din serviciile publice de ambulanță.

M. Nedelcu