1.9 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 1:24
No menu items!

Alexandru Rafila, despre testarea gratuită pentru accesul la locul de muncă: Este o soluţie pentru o perioadă limitată de timp

spot_img

Deputatul Alexandru Rafila a declarat, joi, după discuţiile cu PNL, pe capitolul de Sănătate din programul de guvernare, să s-a discutat despre accesul extins la testare, putându-se înfiinţa peste 1.000 de centre de testare. Despre testarea gratuită timp de 60 de zile a românilor care merg la muncă, Rafila a precizat că este o măsură pe o perioadă limitată de timp şi a arătat că vaccinarea este singura soluţie pentru a evita valul 5 al pandemiei de COVID-19.

Rafila a prezentat propunerile pe domeniul Sănătate, el menționând că se doreşte accesul extins la testare.

“Am discutat măsuri pentru controlul pandemiei. Putem înfiinţa mult peste 1.000 de centre unde se poate face testare. Problema este accesul la aceste teste”, a spus deputatul PSD.

El a afirmat că mortalitatea mare din România este cauzată de diagnosticului tardiv, de prezentarea tardivă la medic a pacienților care nu mai pot fi ajutați.

“Vrem să încurajăm testarea și să terminam cu sperietura prezenței la spital”, a spus Rafila, adăugând că s-a propus și acordarea asistenţei medicale ambulatorii, pacienţii să se adreseze cât mai aproape de casă şi să beneficieze de tratament, accesul la terapie antivirala şi stimularea producţiei interne de antivirale.

Despre testarea gratuită timp de 60 de zile a românilor care merg la locul de muncă, la stat, Rafila a precizat că este o măsură pe o perioadă limitată de timp şi a arătat că vaccinarea este singura soluţie pentru a evita valul 5 al pandemiei de COVID-19.

El a menționat că nicio ţară nu a introdus testarea pe termen nedefinit, astfel că va exista o ”dimensionare a testării, în funcţie de posibilităţile financiare ale României şi pe o perioadă scurtă de timp”.

                                                                                                                    Adina Silav