10 C
București
duminică, 28 februarie 2021 - 12:37

Alexandru Rafila, atac dur la adresa lui Vlad Voiculescu în ziua în care PSD depune moțiunea împotriva ministrului Sănătății

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, a avut critici dure la adresa ministrului Sănătății, primul din Guvernul Cîțu vizat de o moțiune.

Rafila îl acuză pe Voiculescu de inactivitate de când a preluat Ministerul Sănătății și spune că în cele 6 săptămâni de când ocupă poziţia de ministru, nu a reuşit să demareze acele proceduri care să asigure siguranţa pacienţilor în spitalele COVID şi non-COVID, mai ales acolo unde există surse de oxigen, aceleși despre care Voiculescu spunea în luna noimebrie, anul trecut, că sunt imperios necesare.

Mai mult deputatul Alexandru Rafila afirmă că la acest moment “situaţia epidemiologică este îngrijorătoare, dar nu o cunoaştem”.

“Vlad Voiculescu, în cele 6 săptămâni de când ocupă poziţia de ministru al Sănătăţii, nu a reuşit nici măcar să demareze câteva proceduri care trebuie să asigure siguranţa pacienţilor în spitalele COVID, dar şi non-COVID, mai ales acolo unde există surse de oxigen. Lucrul ăsta îl clama cu foarte multă fervoare în luna noiembrie – că trebuie luate măsuri – şi existau documente foarte importante, atât din partea inspecţiei sanitare, cât şi din partea specialiştilor în terapie intensivă privind aceste pericole. În ceea ce priveşte controlul pandemiei, în mod evident, măsurile care să faciliteze accesul populaţiei la testare nu au fost luate, situaţia epidemiologică este îngrijorătoare, dar nu o cunoaştem, pentru că avem această informaţie tot de la ministrul Voiculescu – cifrele care sunt furnizate nu sunt credibile”, a spus Rafila la Palatul Parlamentului, conform AGERPRES.

Acesta a menţionat că deschiderea şcolilor “a fost pusă sub semnul întrebării” în mod constant de Ministerul Sănătăţii.

“Această lipsă de asumare şi de furnizare a unor proceduri coerente privind deschiderea în siguranţă a şcolilor din partea Ministerului Sănătăţii credem că este intolerabilă. Practic, am asistat la 50 de zile de ministeriat fără măsuri, doar cu o campanie de imagine personală. Chiar şi reprezentanţi ai actualei puteri au criticat această prestaţie lipsită de coerentă de la nivelul Ministerului Sănătăţii”, a încheiat el.

PSD a depus, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.