20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:27
No menu items!

Alexandru Dragoş Drăghici, noul manager la CFR Marfă

spot_img
Alexandru Dragoş Drăghici, noul manager la CFR Marfă
foto: economica.net

Noul director general al companiei CFR Marfă este Alexandru Dragoş Drăghici, acesta fiind ales de Adunarea Generală a Acţionarilor companiei, în urma propunerilor consultantului angajat de Ministerul Transporturilor, a anunţat, joi, Relu Fenechiu, ministrul transporturilor.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei va fi Aysun Mustafa.

“Noul director general al companiei, ales de AGA, este Alexandru Dragoş Drăghici, cu o experienţă în top management de peste zece ani în companii naţionale şi multinaţionale, iar preşedintele Consiliului de Administraţie este Aysun Mustafa, cu experienţă de 15 ani în sectorul bancar românesc. Misiunea celor doi şi a membrilor Consiliului de Administraţie este de a limita pierderile CFR Marfă şi de a propune în termen de 90 de zile un plan de management al companiei. Este adevărat că până pe 20 iunie vom desemna un câştigător pentru privatizarea companiei, însă finalizarea procedurii este una îndelungată, iar noul management al companiei va avea timpul necesar pentru a realiza acest plan de management”, a spus Relu Fenechiu.

Fenechiu a mai adăugat că, până la privatizare, nu vor fi făcute disponibilizări masive la CFR Marfă şi că există 7-8 mari investitori interesaţi de preluarea companiei.

De asemenea, ministrul a precizat că anumite active fixe ale CFR Marfă vor fi transferate către CFR SA, până la finalizarea privatizării.

 

A.V.