4.2 C
București
luni, 4 martie 2024 - 9:51
No menu items!

Alexandru: Adevărata selecţie PDL se face în culise

spot_img

Violeta Alexandru, director al Institutului pentru Politici Publice (IPP), a declarat pentru Sursa zilei că organizaţia pe care o conduce a criticat modalitatea în care Comisia de etică a PDL, condusă de Monica Macovei, a preluat criterii din zona societăţii civile pentru a face această selecţie a ofertei politice.

„Ni s-a părut că această cernere de ochii publicului, în vitrină, sună mai degrabă a propagandă politică a PDL-ului. În mod normal, asemenea criterii sunt aplicate de societatea civil sau măcar discutate cu societatea civilă, or ce se întâmplă în acest moment este că sunt folosite pentru cosmetizarea imaginii PDL-ului, chipurile există pe undeva un grup de oameni care tranşează în carne vie şi nu lasă să treacă niciun fel de personaj corupt,” a afirmat directorului IPP.

Violeta Alexandru a mai spus că procedura este pare făcută de ochii publicului şi că adevărata selecţie se face în culise. Cu toate acestea, susţine directorul IPP, ţinând cont de istoria sa de activist pentru drepturile omului, Monica Macovei nu poate fi suspectată de rea-credinţă

„Din păcate, amestecă lucrurile, sunt lucruri care ar trebui să rămână în societăţii civile pentru că au un impact mai puternic şi rezultatul pe măsură. În zona politic,ă selecţiile de genul ăsta nu au legătură cu moralitatea şi sunt folosite doar pentru a drege imaginea şifonată a unui partid sub pretextul că se fac reforme interioare. Aşteptăm rezultatele însă însuşi procesul care are loc în interiorul partidului, nefiind deschis către public, fiind făcut cu obloanele trase, nu este suficient de credibil”, a mai spus Violeta Alexandru.

Puteţi citi mai multe în interviul realizat cu directorul IPP, Violeta Alexandru.