19.8 C
București
marți, 16 august 2022 - 6:59
No menu items!

Alexandra Toader, șefa IICCMER a demisionat din funcție

spot_img

Președinte executiv al Institului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului Românesc (IICCMER), Alexandra Toader a demisionat, luni, din funcție. Aceasta invocă „piedici constante din partea anumitor instituții ale statului sau atacuri virulente la adresa vieții private”.

„În pofida efortului sistematic în care m-am ancorat, am întâmpinat piedici constante din partea anumitor instituții ale statului sau atacuri virulente la adresa vieții private, acțiuni care mi-au provocat un grav prejudiciu de imagine, în ciuda lipsei de consistență a falsurilor lansate în spațiul public.
 
Este regretabil faptul că privarea unor salariați / terțe persoane de privilegii financiare și de orice altă natură (privilegii de care unii au beneficiat anterior și care pot fi plasate la limita legii) a generat acțiuni abjecte, cu scopul inducerii în eroare a celor mai înalte foruri decizionale”, a scris ea pe Facebook.
 
Alexandra Toader a fost numită în funcţia de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în ianuarie 2020, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban.
Aceasta deținuse anterior funcţia de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).