5.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 1:31
No menu items!

Alex, câinele care a supraviețuit doar cu pietre și crenguțe, după ce a fost abandonat de stăpân. FOTOGALERIE

spot_img

Salvatorii câinelui l-au descris ca fiind speriat, slab și cu sănătatea la pământ

caine alex

Câinele Alex, care a fost găsit pe străzile din orașul New Orleans, din statul Louisiana, s-a hrănit o lungă perioadă de timp doar cu pietre și crenguțe, după ce a fost abandonat de stăpânul său. Când l-au găsit, salvatorii patrupedului l-au descris ca fiind speriat, slab și cu sănătatea la pământ, potrivit dailymail.co.uk.

Era foarte draguț și prietenos, deși era evident că în ultima perioadă suferise foarte mult“, a declarat Deanna Theis, directorul adjunct al organizației pentru salvarea animalelor abandonate Southern Animal Foundation.

Ea a povestit că după ce a văzut fotografia câinelui pe site-ul unui adăpost pentru animale a realizat că patrupedul ar putea fi eutanasiat dacă cineva nu intervine să-l salveze. “Este un miracol că e în viață. Era foarte aproape de moarte când l-am preluat“, a mai spus Deanna Theis.

O radiografie arată că, atunci când a fost găsit, câinele avea în stomac doar pietre și crenguțe. Specialiștii de la Southern Animal Foundation au încercat din răsputeri să-l salveze, operându-l chiar și la stomac.

Câinele Alex, care cântărește acum circa 19,5 kilograme, se reface pe zi ce trece, iar imediat după ce starea lui va fi bună și stabilă, cei de la fundație îi vor căuta un stăpân.