10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:13
No menu items!

Alertă teroristă la Bruxelles. Un bărbat îmbrăcat în palton, încercuit de forțele de ordine

spot_img

Poliția belgiană a observat, miercuri după-amiază, în Place de la Monnaie, din centrul capitalei Bruxelles, o persoană suspectată că ar putea avea substanțe explozive asupra sa, relatează cotidianul belgian le Soir.

„O persoană cu un palton lung și fire care ies din acesta este considerată drept suspectă”, a indicat purtătoarea de cuvânt a poliției belgiene, Ilse Van de Keere, care nu a oferit alte detalii. Individul în cauză nu a fost interceptat, dar a fost localizat cu precizie. La fața locului se află experți geniști care ar urma să verifice dacă individul respectiv are asupra sa explozibili.

Poliția a delimitat un perimetru de securitate, între Rue de l’Ecuyer, Rue de la Fourche, Rue Grétry, Rue des Fripiers și o parte a Place de la Monnaie. Persoanele aflate în zonă au fost evacuate, precum și unele magazine din apropiere.

Compania de transport public din Bruxelles (STIB) a precizat că autobuzele 29, 66 și 71 nu circulă între stațiile De Brouckere și Gare Centrale. Mai multe străzi – Ecuyer, Fourche, Grétry, Fripiers – au fost închise ca măsură de precauţie. „Individul suspect este sub controlul forţelor de ordine, dar nu a fost încă arestat. Serviciile pirotehnice vor să se asigure că suspectul nu are asupra sa substanţe explozive”, a precizat Christian De Coninck, un alt oficial din cadrul Poliţiei belgiene.

Emanuel Stan