10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 6:36

Alerta teroristă din Germania, anunțată de un serviciu secret străin. FOTO/VIDEO

spot_img

Alerta despre o posibilă amenințare islamistă în timpul meciului amical de fotbal dintre echipele Germaniei și Olandei, programat, marți, la Hanovra, a venit de la servicii de informații străine, au precizat pentru DPA surse din cadrul serviciilor de securitate.

Ministrul de interne al landului Saxonia Inferioară, Boris Pistorius, a informat marți că până în prezent nu s-au descoperit explozivi la stadionul de fotbal din Hanovra unde era programat să se desfășoare meciul de fotbal dintre echipele Germaniei și Olandei, între timp anulat, scrie EFE.

Într-o conferință de presă organizată în comun cu ministrul federal de interne, Thomas de Maiziere, Boris Pistorius a făcut cunoscut că nu s-au operat arestări și că poliția acționează în continuare în zona respectivă.

La rândul său, Thomas de Maiziere a precizat că meciul de fotbal a fost anulat pentru “a proteja populația”.

Am îndemnat populația să aibă încredere în forțele de ordine, avem motive foarte întemeiate

Thomas de Maiziere
ministrul federal de interne

Poliția din Hanovra a anunțat marți că a fost evacuată parțial gara centrală a orașului după ce a fost găsit un “obiect suspect”, ulterior anunțului anulării meciului de fotbal dintre echipele Germaniei și Olandei din cauza unui posibil atentat cu explozivi la stadion, scrie EFE.

Poliția din Hanovra a informat despre evacuarea parțială a gării pe pagina sa de Facebook, în limbile germană și olandeză, pentru a oferi cetățenilor despre evoluția situației din oraș.

Un reporter de la postul american de televiziune CNN a informat că un dispozitiv suspect a fost găsit în gara din Hanovra, după ce un alt dispozitiv a fost găsit în apropiere de stadionul unde urma să aibă loc meciul amical de fotbal Germania-Olanda, unde urma sî participe și Angela Merkel.

Emanuel Stan