10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 3:52

ALERTĂ METEO. Ploi și vânt puternic în aproape toată țara

spot_img

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de ploi şi vânt puternic în aproape toată ţara. Informarea este valabilă până joi la ora 06.00.

Astfel, meteorologii avertizează că se vor semnala precipitaţii în toate regiunile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri/metrul pătrat, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului, pe arii restrânse 30 -40 l/mp.

În cursul nopţii de luni spre marţi şi pe parcursul zilei de marţi, va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei şi zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile.

Începând din cursul nopţii de marţi spre miercuri, în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În restul teritoriului, vor fi precipitaţii mixte, iar în sud-estul ţării, începând din după-amiaza zilei de miercuri, treptat vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-55 de kilometri/oră.

Trecător şi pe arii restrânse se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei şi în Bărăgan.

R.D.