28.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022 - 15:10
No menu items!

Alertă, mașini furate în Grecia! Românul care nu a oprit în Bulgaria de teamă să nu i se fure mașina, a pățiț-o în Salonic

spot_img

Din ce în ce mai mulți români apelează la polițiștii din Grecia după ce nu-și mai găsesc autoturismele. Au plecat cu mașina în concediu în Grecia, însă s-au întors fără ea. Autoritățile elene susțin că hoții preferă mașinile cu numere străine, deoarece le folosesc apoi la traficul de migranți.

Turiștii sunt sfătuiți să folosească doar parcările supravegheate video, pe care hoții le evită. De cele mai multe ori, mașinile furate ajung să fie dezmembrate, iar piesele vândute pe piața neagră.

Pe mai multe rețele de socializare, românii au reclamat luna aceasta furtul mașinii în Grecia.

„Bună! Am sosit în Grecia pe 1 august. Am plecat pe 31 iulie din România. Am mers încontinuu ca să ajungem în Grecia și să nu rămânem peste noapte în Bulgaria…speriați puțin vis a vis de poveștile cu furturile de mașini. Ne-am cazat în Salonic…noi având cazare programată de pe 2 aug în nea kalikratia, Halkidiki. Am stat marți, miercuri și joi noapte ne-a fost furata mașina din fața cazării, de sub ochii noștri. Menționez că în noaptea de joi 4 spre 5 august s-au furat 3 mașini Ford Kuga 2016 , respectiv 2014. Cheile la noi. A fost o organizare ceva”, a scris un român pe un forum.

„În general, disparițiile de mașini apar în zonele mai rău famate din Atena, Salonic sau chiar Halkidiki, zone continentale ale Greciei, iar hoții pot să dispară mai ușor cu mașina furată sau cu bunurile. Turiștii să încerce să nu lase la vedere obiecte valoroase când opresc mașina într-un loc, pentru că ele pot fi o tentație pentru un potențial hoț”, a transmis Adrian Drăgan, reprezentant al Forum Grecia.

D.Constantin