24.2 C
București
vineri, 12 august 2022 - 0:10
No menu items!

Alertă în SUA, după ce testele PCR au dat rezultate fals-negative la mutațiile coronavirusului

spot_img

Variantele genetice ale noului coronavirus, inclusiv cel găsit în Marea Britanie, ar putea avea impact asupra performanței unor teste moleculare COVID-19 și ar putea duce la rezultate fals negative, a declarat vineri Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), relatează Reuters.

Agenția a alertat personalul laboratorului clinic și furnizorii de servicii medicale cu privire la posibilele rezultate fals negative ale oricărui test molecular și le-a cerut să ia în considerare astfel de rezultate în combinație cu observații clinice și să repete testarea cu un alt test dacă COVID-19 este încă suspectat.

Cu toate acestea, FDA a declarat că riscul ca aceste mutații să aibă impact asupra preciziei generale a testării este scăzut.

Varianta mai contagioasă a COVID-19 care a străbătut Regatul Unit a fost raportată în cel puțin cinci state din SUA, a declarat săptămâna aceasta directorul Institutului Național de Sănătate, Francis Collins.

Oamenii de știință au spus că vaccinurile nou dezvoltate ar trebui să fie la fel de eficiente împotriva noii variante.

FDA a declarat vineri că analiza sa a constatat că efectuarea a trei teste, care au primit autorizație de utilizare de urgență, au fost afectate de variantele genetice ale coronavirusului, dar a menționat că impactul nu pare a fi semnificativ.

S-a constatat că setul combinat TaqPath COVID-19 al Thermo Fisher Scientific Inc și kitul de testare Linea COVID-19 au o sensibilitate redusă semnificativ din cauza mutațiilor, inclusiv varianta B.1.1.7 sau așa-numita variantă britanică, potrivit agenției.

Cu toate acestea, deoarece ambele teste sunt concepute pentru a detecta mai multe ținte genetice, sensibilitatea generală a testului nu ar trebui să fie afectată, a spus FDA.

Performanța testului Accula SARS-COV-2 de la Mesa Biotech poate fi, de asemenea, afectată de variantele genetice, potrivit autorității de reglementare a sănătății.