7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 5:03

Alertă în spitalele din România, după creșterea cazurilor de COVID. Se numără paturile și se verifică aparatele de ventilație

spot_img

Ministerul Sănătăţii a cerut, luni, direcţiilor de sănătate publică din ţară să verifice stocurile de materiale şi echipamentele de protecţie din spitale în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Ministerul Sănătăţii a transmis direcţiilor de sănătate să colaboreze cu spitalele pentru a pregăti din timp documentaţia necesară aprobării unui număr mai mare de paturi pentru pacienţii confirmaţi sau suspecţi COVID-19. Mai mult, s-a cerut o centralizare a numărului de paturi ce ar putea fi alocate pacienţilor pediatrici, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii menţionând că tulpina Delta afectează într-un număr mult mai mare copiii şi populaţia tânără.

De asemenea, direcţiile judeţene au fost solicitate să se asigure că aparatele de ventilaţie şi sistemele de alimentare cu oxigen din spitale funcţionează în parametri optimi şi nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu oxigen.

Totodată, spitalele vor transmite ministerului numărul de cadre medicale, care ar putea fi detaşate în unităţile ATI, în cazul în care acestea ar funcţiona la capacitate maximă.

În documentul remis de minister se mai menționează că este necesar să fie scurtat timpul de reacţie în momentul în care contextul epidemiologic se va înrăutăţi.

                                                                                                                    Adina Silav