20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 12:17

Update: Alertă în Craiova! Un deținut condamnat pentru omor a evadat. Autoritățile fac apel la populație

spot_img

Deținutul se afla internat la Spitalul Clinic Județean Craiova, sub pază. Vineri dimineața nu a mai fost găsit în salon, se pare că a sărit pe geam cu ajutorul unui cearșaf.

Mai multe filtre au fost instituite în tot județul în căutarea deținutului. Acesta are 52 de ani și era condamnat la 10 ani de închisoare pentru omor.

Din primele informații acesta s-ar fi folosit de un cearșaf din spital pentru a putea evada. 

Informația a fost confirmată oficial de Penitenciarul Craiova

„Vineri, 12.03.2021, în jurul orei 0645, s-a constatat că deținutul SOREANU ION, în vârstă de 53 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Omor (art. 188 NCP), clasificat în regim semideschis, a părăsit o unitate sanitară publică de pe raza localității Craiova, unde se afla internat din data de 07.03.2021.

Pentru orice informație cu privire la persoana in cauză, apelați numărul unic de urgență 112 sau Penitenciarul Craiova-Pelendava, la numărul de telefon: (0251) 422.326 / 522.274

În vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj; informarea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române; alarmarea personalului; trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității; valorificarea imaginilor video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică.

Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Noul Cod penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

La momentul părăsirii unității sanitare, deţinutul era îmbrăcat cu: bluză trening gri, pantaloni negri.

Menționăm că deținutul a fost internat periodic în unități sanitare publice, fără a manifesta comportamente contrare normelor.