1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 3:55
No menu items!

Alertă în Germania. Un bărbat ar fi strigat “Allahu Akbar” și a înjunghiat patru persoane. Una dintre victime a murit

spot_img

Un bărbat a atacat cu un cuțit, marți dimineața, mai mulți călători dintr-o gară din zona orașului Munchen, din sudul Germaniei. Patru persoane au fost rănite, a anunțat postul de radio Bayerischer Rundfunk, preluat de Reuters. Una dintre victimele atacului a murit, relatează CNN.

Potrivit “The Guardian”, care citează cotidianul german Ebersberger, atacatorul ar fi un cetățean german care nu mai avusese probleme cu Poliția până acum.

Procurorii bavarezi au început o investigație criminală și au cerut presei să nu mai ofere detalii despre incident, pentru ca ancheta să nu fie compromisă.

Potrivit postului de radio bavarez, poliția verifică declarații ale martorilor, potrivit cărora bărbatul ar fi strigat “Allahu Akbar” în cursul atacului, relatează Agerpres.

Media germane au relatat că Poliția l-a arestat pe atacator și că toate victimele sunt bărbați. Poliția a precizat doar că ia în considerare o motivație “politică” a atacului.

Germania, care are un rol de sprijin în lupta împotriva Statului Islamic (SI), nu a fost până acum ținta unui atac major din partea militanților islamiști, așa cum au fost țările vecine, Franța și Belgia.

R.D.