ALERTĂ în ARGEȘ: Toți copiii sub 2 ani vor fi consultați de medici

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș le-a cerut, miercuri, medicilor de familie din județ să-i consulte pe toți pacienții cu vârsta sub 2 ani, în contextul în care numărul copiilor internați în ultimele zile cu o infecție a cărei cauză nu a fost încă stabilită cu exactitate a ajuns la 12.

Potrivit directorului DSP Argeș, medicul Sorina Honțaru, decizia a fost luată în urma unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de prefectul Mihail Oprescu.

“S-a luat decizia ca medicii de familie să consulte copiii și la primele semne de boală. Dacă medicul nu a ajuns să-i consulte la domiciliu, să se prezinte la medicul de familie sau la medicul specialist, ca să descoperim boala cât mai repede”, a anunțat șefa DSP Argeș, care a precizat că în județ sunt aproximativ 6.000 de copii cu vârsta sub doi ani.

Potrivit datelor DSP Argeș, până în prezent s-au înregistrat în județ 12 cazuri de îmbolnăviri, în localități aflate la mare distanță unele de altele: municipiile Pitești și Câmpulung Muscel, orașele Topoloveni și Ștefănești și comunele Țițești, Negrași, Mărăcineni și Poiana Lacului.

“Noi suntem încă în anchetă, nu știm cauza îmbolnăvirii acestor copii. În momentul în care ancheta se va termina, poate reușim să stabilim cauza acestei patologii. (…)Facem și noi anchetă, și la << Marie Curie>> se face o anchetă și vom comunica rezultatele în momentul în care le avem”, a mai precizat Honțaru.

Prefectul Mihail Oprescu a convocat, miercuri, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cazul copiilor din județul Argeș infectați cu bacteria Escherichia coli, internați în prezent la Spitalul de Copii “Marie Curie” din București.

R.D.

NICIUN COMENTARIU