1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 13:05
No menu items!

Alertă în America de Sud. Mexicul raportează 183 de cazuri de infecție cu Zika

spot_img

Directorul de epidemiologie din cadrul Ministerului Sănătății din Mexic, Cuitláhuac Ruiz, a anunțat joi 183 de cazuri de pacienți infectați cu virusul Zika până în prezent. Cifra ar putea crește odată cu venirea sezonul ploilor și al căldurii.

Potrivit agenției EFE, citată de Agerpres, Mexicul a a înregistrat primul caz autohton de Zika în noiembrie anul trecut, iar de atunci numărul a crescut cu 75 % de pacienți infectați în statele Oaxaca și Chiapas.

Cuitláhuac Ruiz a reamintit că Zika, precum Chikunguńa, este transmis de țânțarul Aedes aegypti și că ministerul duce o campanie de informate și de educare a populației pentru a distruge focarele acestor insecte.

“Inamicul nu este virusul, ci țânțarul. Dacă sunt mai puțini, există o mai mică posibilitate de contagiere. Oamenii trebuie să știe că această insectă se dezvoltă în casele lor, iar jardinierele de la geamuri pot fi un extraordinar focar”, a spus el.

Ruiz a insistat ca populația să cunoască locurile unde trăiește țânțarul, cum se reproduce și obiceiurile sale pentru a-l putea combate mai ușor, să evite totodată înțepăturile și să reducă astfel riscul de contagiere.

R.D.