15.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 10:02
No menu items!

Alertă privind un medicament care tratează osteoporoza: Poate produce infarct și cheaguri de sânge

spot_img

protelos

Comitetul European de Farmacovigilență a recomandat suspendarea autorizației europene de comercializare a unui medicament pentru osteoporoză, cercetările de laborator stabilind că medicamentul poate produce infarct și cheaguri de sânge.

Este vorba de medicamentul Protelos (ranelat de stronțiu), iar anunțul a fost făcut chiar de către compania farmaceutică franceză Servier, cea care deține licența pentru producerea acestui medicament, transmite sanatateabuzoiana.ro.

Propunerea de retragere de la comercializare a medicamentului a venit din partea Comitetului European de Farmacovigilenta, ca urmare a rezultatelor mai multor testari care au relevat faptul ca acesta prezinta un ridicat risc cardiovascular, iar raportul beneficiu-risc in acest caz nu mai este favorabil, medicamentul putand face mai mult rau decat bine.

Protelos ar putea fi retras de pe piata, incepand de luna viitoare, in cazul in care Comitetul pentru medicamente de uz uman va lua aceasta decizie la urmatoarea sa reuniune ce urmeaza sa aiba loc in perioada 23-30 ianuarie.

A.V.