20.6 C
București
luni, 15 august 2022 - 13:04
No menu items!

ALERTĂ la un liceu din Năvodari, după un posibil caz de infectare cu HIV

spot_img

Reprezentanții DSP Constanța susțin că liceenii trebuie să-și facă testele HIV

transfuzie-sange

Un tânăr de 30 de ani a anunţat pe Facebook că ar fi infectat cu HIV un elev al Liceului „Lazăr Edeleanu” din Năvodari (județul Constanța), care, la rândul lui, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu mai multe colege.

Tânărul din Năvodari a scris pe pagina sa de Facebook că este homosexual şi că ar fi avut relaţii sexuale cu un elev de 18 ani de la Liceul „Lazăr Edeleanu” din Năvodari. Totodată, acesta susține că în momentul în care a susținut relații sexuale  nu știa că este infectat cu HIV. El adaugă că a descoperit că este infectat cu acest virus când a vrut să doneze sânge și că partenerul său de 18 ani ar fi avut relaţii sexuale cu mai multe colege de liceu.

Directorul  Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Cristina Schipor, a declarat că, până acum, nu au primit nicio înştiinţare oficială despre acest caz şi că poate lua doar măsuri de informare a elevilor despre virusul HIV.

Am trimis deja un consilier de la Biroul de Promovare a Sănătăţii la unitatea de învăţământ respectivă, cu materiale de informare cu privire la această boală, pentru ca, împreună cu reprezentanţi ai liceului şi Inspectoratului Şcolar, să ofere consiliere elevilor. Mai mult nu prea avem ce face. Testarea HIV este voluntară şi confidenţială. Nu putem să umblăm printre elevi şi să-i testăm, ca la TBC. Trebuie să vină ei la noi.

Cristina Schipor
director Direcţia de Sănătate Publică Constanţa

Cristina Schipor a mai precizat că în cadrul DSP Constanţa funcţionează un centru de consiliere şi testare HIV, cu sediul în Constanţa, unde testarea se face gratuit.