30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 21:58
No menu items!

ALERTĂ de EBOLA. Un marinar care a navigat în Nigeria, internat la Institutul „Matei Balș”

spot_img

Un bărbat de 60 de ani din Constanța, întors recent în țară din Nigeria, a fost transportat la spitalul de boli infecțioase din Capitală, cu febră și sângerări

ebola

Un bărbat de 60 de ani din Constanţa, care s-a întors recent din Nigeria, unde a lucrat pe un vas, va fi internat, joi, la Institutul „Matei Balş” din Capitală, fiind suspectat de infectare cu virusul Ebola, a declarat managerul unităţii sanitare, dr. Adrian Streinu Cercel.

Potrivit medicilor de la Spitalul Județean din Constanța – primii care l-au consultat pe bărbat – acesta are febră mare și prezintă sângerări.

Potrivit managerului de la „Matei Balş”, în prezent este vorba doar de suspiciunea infectării cu Ebola, însă trebuie luate toate măsurile de izolare a pacientului, până când se va stabili diagnosticul.

Întrucât a venit din Nigeria, s-a pus şi problema că ar putea avea Ebola. Este, însă, foarte puţin probabil să fie vorba despre acest diagnostic, întrucât Nigeria a fost declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept ţară fără Ebola.

Adrian Streinu Cercel
manager, Institutul „Matei Balș”

Testele pentru Ebola se fac chiar la Institutul „Matei Balş”, unde un etaj este izolat şi pregătit cu 15 paturi pentru eventualele cazuri.

Adrian Streinu Cercel a mai precizat că după ce bărbatul va fi adus la institut, i se vor face rapid toate testele necesare, iar joi seară va fi făcut public diagnosticul său.