8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 11:06

Aleodor Frâncu, șef de 8 ani la ROMATSA, cu 10.000 de euro pe lună

spot_img

Francu 2

Chiar dacă nu se consideră responsabili pentru întârzierea localizării avionului prăbușit în Munții Apuseni, șeful ROMATSA, Aleodor Frâncu, și subalternul acestuia, directorul de operațiuni Bogdan Donciu, au fost propuși pentru demitere ministrului Ramona Mănescu de Victor Ponta. Până ca ministrul transporturilor să ia o decizie, Aleodor Frâncu și-a depus demisia.

Aleodor Frâncu era șeful ROMATSA și în 30 demebrie 2007, când o aeronavă TAROM a fost complet distrusă în urma impactului cu o mașină uitată pe pista aeroportului Otopeni.

ROMATSA, administrația cu cei mai bine plătiți angajați de la stat, cu salarii de aproape 5.000 de euro pe lună, trebuia să monitorizeze zborul și să raporteze locul unde s-a prăbușit avionul.

Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian – ROMATSA, eterna vacă de muls a aviției pentru protejaţii şi pilele politice din Ministerul Transporturilor, este condusă de aproape 13 ani de veșnicul Aleodor Frâncu.

Aleodor Frâncu este un apropiat al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. El a ocupat, în perioada 2005-2006, postul de șef al Cancelariei prim-ministrului, iar din anul 2006 până în prezent, a fost șef al ROMATSA, pe mai multe funcții.

Conform portalului ANI, Frâncu a încasat peste 500.000 de lei în 2012. Și soția acestuia, Adriana Frâncu, care lucrează tot la ROMATSA, a încasat în 2012, peste 155.000 de lei.

Familia Frâncu deține patru terenuri, în București și Snagov, un apartament și o casă în Capitală, dar și două autoturisme şi o barcă.

Potrivit unor articole din presa centrală, terenurile din Snagov sunt primite în baza unui certificat de revoluționar. Familia Frâncu mai are bijuterii și obiecte de artă, moștenire, în valoare de aproape 30.000 de euro.

Directorul de operațiuni de la ROMATSA, Bogdan Donciu, a fost director al Aviației Civile și consilier al fostului ministru al transporturilor, Anca Boagiu.

Ștefan Etveș