23.1 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022 - 15:19
No menu items!

Alegeri SUA: Verdict dur pentru Donald Trump. Joe Biden, la un pas de validare

spot_img

Un judecător din Pennsylvania a respins un proces din campania Trump, care încerca să invalideze milioane de voturi prin corespondență. Judecătorul Matthew Brann a declarat că procesul, care se bazează pe acuzația de fraudă, este nefondat. Decizia ar putea duce la validarea câștigului lui Joe Biden la o diferență de mai mult de 80.000 de voturi în Pennsylvania, relatează BBC.

Este ultima lovitură pentru Donald Trump, care încearcă să-și anuleze pierderea la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. El a refuzat să admită și a făcut acuzații de fraudă electorală pe scară largă, fără a furniza nicio dovadă. Lipsa unei concesii a bulversat procedura care în mod normal urmează alegerilor din SUA.

Se preconizează că Joe Biden îl va învinge pe președintele Trump cu 306 la 232 în colegiul electoral din SUA, care determină cine devine președinte – cu mult peste cele 270 de voturi care are nevoie pentru a câștiga.

Campania Trump a pierdut o mulțime de procese care contestă rezultatele alegerilor, iar ultimele sale eforturi se concentrează pe oprirea statelor swing care i-au acordat lui Joe  Biden victoria sa certificând rezultatele – un pas esențial pentru ca democratul să fie declarat oficial învingător.

Verdict dur în Pennsylvania

În hotărâre, judecătorul Brann a afirmat că echipa lui Trump a încercat să „dea drepturi la aproape șapte milioane de alegători”.

El a spus că „instanței i s-au prezentat argumente juridice tensionate fără merit și acuzații speculative”.

„În Statele Unite ale Americii, acest lucru nu poate justifica renunțarea la un singur alegător, darămite la toți alegătorii celui de-al șaselea stat cel mai populat”, a scris judecătorul.

Echipa Trump a susținut că statul a încălcat garanția Constituției SUA de protecție egală în temeiul legii, întrucât unele zone conduse de democrați le-au permis alegătorilor să remedieze erorile pe buletinele de vot, în timp ce județele conduse de republicani nu.