3.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 23:38
No menu items!

Alegeri prezidenţiale în Venezuela, la 14 aprilie

spot_img

Alegeri prezidenţiale în Venezuela, la 14 aprilie

Preşedintele CNE, Lucena Tibisay a anunțat că pe 14 aprilie vor fi convocate alegeri electorale prezidenţiale în Venezuela, candidaturile urmând a fi depuse între duminică şi luni, iar campania electorală oficială va avea loc în perioada 2-11 aprilie.

 Preşedintele Hugo Chavez, care a decedat marţi la Caracas de cancer, fost reales în octombrie pentru un nou mandat de şase ani, însă starea lui de sănătate nu i-a mai permis să depună jurământul.

 “ El comandante” l-a numit succesor, în decembrie, pe vicepreşedintele Nicolas Maduro, care vineri seară a depus jurământul de preşedinte interimar şi va fi candidatul Partidului socialist unificat din Venezuela /PSUV/.

 Masa unităţii democratice /MUD/ a decis să-i ofere lui Capriles, rivalul lui Hugo Cavez învins în octombrie 2012, să fie candidatul ei, a precizat secretarul general al coaliţiei, Ramon Guillermo Aveledo. 

Capriles a condamnat ferm vineri învestirea lui Maduro ca preşedinte interimar şi viitoarea sa candidatură, pe care a calificat-o “fraudă constituţională”.

C.I.