15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:02
No menu items!

Alegeri pentru conducerea PNL. Lucian Bode secretar general, Dan Motreanu – prim-vicepreşedinte pe strategii politice, Virgil Guran – vicepreşedinte pe apărare

spot_img

Consiliul Naţional al PNL a votat, vineri, noile funcţii de conducere din cadrul partidului. Lucian Bode, care a fost singurul candidat, a fost ales secretar general, Dan Motreanu, al cărui contracandidat, ministrul Virgil Popescu s-a retras chiat în timpul alegerilor, a fost ales prim-vicepreședinte, iar Virgil Guran a fost ales vicepreşedinte.

Numărul mare de voturi pentru primii doi candidați se poate explica pri faptul că au fost singuri în cursa pentru funcția respectivă.

  • Dan Motreanu – ales prim-vicepreşedinte cu 736, iar alte 5 voturi au fost anulate
  • Lucian Bode – ales secretar general cu 606 voturi, alte 40 iind anulate.
  • Virgil Guran – ales vicepreședinte cu 459 voturi, contracandidatul său fiind Vergil Chițac.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, care îşi depusese candidatura la funcţia de prim-vicepreşedinte, s-a retras chiar vineri din cursă, în timpul lucrărilor Consiliului Naţional al PNL de la Poiana Braşov.

Și pentru funcția de vicepreședinte pe apărare și siguranță națională, funcție lăsată liberă de actualul președinte Nicolae Ciucă, s-au înscris 4 candidați – Virgil Guran, Vergil Chițac, dar și Ben Oni Ardelean şi Sorin Moldovan, care au anunțat, la începutul Consiliului, că se retrag din această cursă.

M. Nedelcu