4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:41
No menu items!

ALEGERI PARLAMENTARE în Republica Moldova. Noi secții de votare, deschise în România

spot_img

Pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie au fost constituite trei noi secții de votare la Iași, Suceava și Bacău

buletin vot_SZ

Autoritățile din Republica Moldova anunță simplificarea procedurii pentru cetățenii moldoveni din diaspora la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. În total, pentru cetățenii moldoveni din străinătate au fost înființate 95 de secții de votare, iar 11 dintre acestea sunt pe teritoriul României.

Astfel, din cele 95 de secţii din afara Republicii Moldova, 25 vor funcționa în Italia, 11 în România, șase în SUA, 5 în Rusia, respective Portugalia şi câte patru în Franţa şi Spania.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, listele electorale de bază şi cele suplimentare pentru secţiile de votare din afara ţării vor fi completate cu o rubrică nouă care va avea următorul conţinut “Semnez, conform art.53 alin (31) din Codul electoral şi declar pe propria răspundere că mă voi abţine de la votarea multiplă”.

Astfel, cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi peste hotare vor semna în lista electorală, în dreptul numelui lor de două ori: iniţial pentru declaraţia prin care se abţin de la votarea multiplă, iar ulterior, pentru faptul înmânării buletinului de vot de către un membru al biroului electoral.