4.4 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 17:40
No menu items!

ALEGERI PARȚIALE. REZULTATE FINALE: Florin Tecău a câștigat șefia CJ Argeș

spot_img

Florin Tecău a câștigat cu 58,1% alegerile parţiale pentru şefia Consiliului Județean Argeş

florin tecau

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC Florin Tecău a câştigat alegerile parţiale din judeţul Argeş, fiind ales preşedinte al Consiliului Judeţean cu 58,1% din voturi, fiind urmat de candidaţii PNL şi PDL, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral de Circumscripţie Argeș.

Conform sursei citate, centralizarea datelor din toate cele 518 secţii de votare organizate pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean arată că alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile parţiale locale din acest judeţ.

Candidatul PSD-UNPR-PC Florin Tecău, fost preşedinte al CJ Argeş şi actual preşedinte interimar al acestei instituţii, a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, cu 87.025 de voturi, ceea ce înseamnă 58,1%. Pe locul al doilea s-a clasat candidatul PNL Ion Popa, senator în funcţie, cu 14,1%, respectiv 21.189 de voturi, iar pe al treilea loc se poziţionează candidatul PDL, deputatul Cătălin Teodorescu, care a primit 17.486 de voturi, reprezentând 11,7%.

Prezenţa la vot pentru alegerile locale parţiale pentru preşedinţia Consiliului judeţean Argeş a fost de 32,06%, mergând la urne 159.544 dintre alegători.

Postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş a rămas vacant în luna februarie a acestui an, când prefectul de Argeş a semnat ordinul privind încetarea înainte de expirarea duratei normale a mandatului preşedintelui ales în 2012, Constantin Nicolescu.

D.M.