28.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:33
No menu items!

ALEGERI LOCALE PARȚIALE. Unde au câștigat PSD, PNL și ALDE. Rezultate finale

spot_img

Cetăţenii cu drept de vot din 49 de localităţi din ţară s-au prezentat la urne duminică, pentru a-şi alege primarii. Printre acestea se află şi municipalităţile Craiova, Târgu Jiu, Roman, Moineşti şi Lupeni.

Astfel, Primăria Craiova a fost câștigată de candidatul Partidului Social Democrat (PSD), Mihai Genoiu. El a obținut 43% din voturile alegătorilor. Genoiu a fost urmat de candidatul PNL, Mario Oprea cu 16%.

În schimb, la Târgu-Jiu a fost ales un primar liberal, după ce vreme de 17 ani primăria a fost condusă de un social-democrat.La Târgu Jiu, victoria a fost a candidatului PNL, Marcel Romanescu. El a obținut aproape 52 la sută din voturi.  În acest oraș, funcția de primar a rămas vacantă după ce fostul edil, Florin Cârciumaru, a fost ales senator anul trecut. El a condus primăria Târgu Jiu aproape 17 ani, din anul 2000 până iarna trecută.

ALDE a anunțat, luni dimineață, că a câștigat alegerile pentru primăriile din municipiul Moinești, județul Bacău, și orașul Băicoi, județul Prahova.

Potrivit unui comunicat al ALDE transmis, luni, la alegerile din 11 iunie partidul a avut candidați proprii în 19 localități, din cele 49 unde au fost organizate alegeri locale parțiale.

„Rezultatele provizorii arată că ALDE s-a impus în municipiul Moinești (județul Bacău), în orașul Băicoi (județul Prahova), în comuna Drăguțești (județul Gorj) și în comuna Șieu (județul Bistrița Năsăud), iar într-o serie de localități unde partidul a avut candidați pe liste proprii s-a clasat pe locul al doilea în preferințele electoratului, în fața candidaților PNL. Astfel, Valentin Vieru este noul primar al Municipiului Moinești, din județul Bacău, și a obținut 64% din voturi, Marius Constantin a câștigat Primăria Băicoi, din județul Prahova, obținând 51% din voturi, Ion Popescu a câștigat Primăria Drăguțești, din județul Gorj, iar Ionuț Timis Cifor este noul primar al comunei Șieu, din județul Bistrița-Năsăud”, se arată în comunicat.

În orașul Bușteni, județul Prahova, candidatul ALDE, Mircea Corbu, a obținut un rezultat foarte bun, cu peste 20% din voturi, clasându-se pe locul al doilea, devansând totodată PNL, mai precizează oficialii ALDE.

R.D.