-0.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 7:16
No menu items!

ALEGERI LOCALE PARȚIALE. Au apărut și primele incidente la urne

spot_img

Doi bărbați au fost amendați pentru și-au fotografiat buletinul de vot în timpul alegerilor locale parțiale de duminică. Un alt incident a avut loc într-o comună din Dolj unde un bărbat i-a alertat degeaba pe polițiști.

Potrivit Poliției Române, polițiștii din Bragadiru s-au sesizat cu privire la faptul că, la secția de votare nr. 2 din localitate, o persoană a fotografiat buletinul de vot, cu telefonul mobil, în interiorul cabinei de vot. În urma verificărilor, polițiștii au identificat persoana, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 53 de ani. Acesta a fost amendat cu 1.000 de lei.

Tot în Ilfov, mai multe persoane au fost amendate cu 9.000 de lei, pentru că s-au certat lângă o secție de votare din Șindrilița.

Un alt incident a avut loc în județul Galați. Președintele unei secții de votare a anunțat jandarmul care asigură paza cu privire la faptul că un alegător și-ar fi fotografiat buletinul de vot. Polițiștii au stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 70 ani, din orașul Tg. Bujor, și-a fotografiat buletinul de vot în timp ce se afla în interiorul cabinei de vot. Persoana a prezentat pe telefonul mobil fotografia buletinului de vot, precizând că a dorit să aibă amintire din secția de votare. Bărbatul a fost amendat cu 600 lei.

Un alt incident a avut loc în județul Dolj. Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăţ au fost sesizați prin apel 112 de un bărbat de 38 de ani, din Craiova, despre faptul că în fața unei secții de votare din comuna Terpeziţa, sat Lazu, se află persoane care ar putea influenţa procesul de votare.

Informația nu a fost confirmată de polițiștii care au mers la fața locului, iar reclamantul a fost amendat.

„Poliţiştii prezenţi la faţa locului nu au identificat grupuri de persoane, stabilind faptul că în apropierea secţiei de votare se aflau doar persoane care locuiau în vecinătatea secţiei, care nu au legătură cu procesul de votare și nu influențau în niciun fel procesul electoral. Totodată, apelantul a fost contactat telefonic de poliţişti, precizând că a efectuat apelul în scop preventiv. Bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional conform OUG 34/2008”, a anunțat IPJ Dolj.