15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:48
No menu items!

Alegeri legislative anticipate în Serbia

spot_img

Tomislav Nikolic

Președintele Serbiei, Tomislav Nikolic, a anunțat miercuri organizarea de alegeri legislative anticipate pentru 16 martie, la cererea Partidului Sârb al Progresului (SNS), formațiune conservatoare proeuropeană a puternicului vicepremier sârb Aleksandar Vucic care domină coaliția aflată la putere în Serbia, informează agențiile internaționale de știri.

În acest sens, președintele sârb a semnat un decret privind dizolvarea parlamentului și convocarea de alegeri legislative anticipate, în direct la postul național de televiziune RTS.

Guvernul a justificat cererea pentru convocarea de alegeri anticipate prin nevoia de a avea un mandat mai puternic pentru a accelera reformele. Noile alegeri anticipate intervin la mai puțin de doi ani după ultimul scrutin în această țară din Balcanii de Vest, potrivit Reuters.

Prin semnarea decretului, șeful statului a dat curs cererii cabinetului de miniștri și reprezentanților coaliției de guvernământ, în frunte cu premierul Ivica Dacic (Partidul Socialist din Serbia) și prim-vicepremierul Aleksandar Vucic (Partidul Sârb al Progresului), relatează Ria Novosti.

C.A.