-1.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 21:56
No menu items!

Alegeri cu scandal pentru CSM. Procuror ales după validarea unui vot anulat

spot_img

Alegerile cu scântei pe raza teritorială a Curții de Apel București pentru desemnarea reprezentantului parchetelor locale în Consiliul Superior al Magistraturii.

Mulți procurori acuză presiuni de la nivelul șefilor lor pentru influențarea rezultatului alegerilor. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, Tatiana Toader, a fost aleasă cu 82 de voturi, în detrimentul subordonatei sale, procurorul Alexandra Lăncrănjan. Problema a apărut în momentul în care s-a revenit asupra unui vot anulat inițial, fiind declarat valabil exprimat. Practic, după anularea acestuia, scorul era de 81, la 81, astfel că, după validarea sa, Tatiana Toader a fost aleasă reprezentanta Bucureștiului în etapa alegerilor pe țară.

Procurorul Alexandra Lăncrănjan a anunțat că va contesta rezultatul scrutinului, astfel că alegerile la nivel național se vor desfășura după soluționarea tuturor contestațiilor.

Scrutinu  de astăzi a fost organizat a doua oară, după ce, inițial, se înregistrase un balotaj, niciunul dintre candidați neîntrunind jumătate plus unul dintre voturi.

Andrei Tudor