10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 23:08

Alec Baldwin, arestat la New York

spot_img

Actorul Alec Baldwin, reţinut de doi agenţi de poliţie, după ce a mers cu bicicleta în sens interzis

alec_baldwin

Actorul Alec Baldwin a fost arestat marţi, la New York, pentru că a mers cu bicicleta în sens interzis pe o stradă cu sens unic şi, când a fost surprins de agenţii de poliţie, a avut un comportament “violent şi ameninţător” la adresa acestora, informează Reuters.

Alec Baldwin a fost reţinut de doi agenţi de poliţie care l-au surprins mergând cu bicicleta pe un sens interzis, unde circulau maşini, din Manhattan, în jurul orei 10.00.

“S-a comportat într-un mod violent şi ameninţător cu agenţii de poliţie”, a declarat Lee Jones, de la departamentul de poliţie din New York.

După ce a mers la poliţie pentru cercetări, Alec Baldwin a fost eliberat, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de poliţie din New York.

Alec Baldwin a reacţionat dur pe contul său de pe platforma Twitter după arestarea sa, afirmând că “New York este un carnaval de prostie prost administrat, disperat după profit şi nerăbdător să criminalizeze cea mai mică abatere de comportament”.

La începutul anului, actorul şi-a exprimat intenţia de a părăsi oraşul New York şi de a renunţa la viaţa publică, în parte din cauza relatărilor recente din presă care l-au prezentat ca un personaj coleric, cu atitudini homofobe.

În eseul intitulat “Good-Bye, Public Life/ Adio, viaţă publică”, apărut în februarie în New York Magazine, actorul a încercat să îşi dovedească nevinovăţia după ce a fost catalogat drept homofob de o organizaţie de apărare a drepturilor homosexualilor, în urma unui incident cu un paparazzo, în noiembrie 2013, căruia i-ar fi adresat insulte anti-gay.

Alec Baldwin, care nu se afla la prima confruntare cu fotografii şi reporterii, a fost, de asemenea, ţinta criticilor în luna iunie 2013, după o serie de mesaje homofobe publicate pe platforma Twitter, îndreptate împotriva unui reporter al ziarului britanic Daily Mail.

“Probabil va trebui să mă mut din New York. Pur şi simplu nu mai pot trăi în New York”, a afirmat actorul în eseul respectiv.

Alec Baldwin este cunoscut pentru roluri importante în teatru şi în filme dramatice precum “Ghinionistul/ The Cooler” (2003), care i-a adus o nominalizare la premiul Oscar, la categoria “cel mai bun actor într-un rol secundar”, dar și pentru roluri comice, precum cel din serialul de televiziune “30 Rock”.

Recent, Baldwin a jucat alături de Cate Blanchett în “Blue Jasmine” (2013), regizat de Woody Allen, cu care a mai colaborat pentru filmul “Din dragoste pentru Roma” (2012).

C.A.