11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 3:01

ALDE: PNL e încă membru. O cerere de afiliere la alt partid ar încălca statutul

spot_img

Orice schimbare a afilierii PNL necesită schimbarea unor prevederi din statut de către Congres (Congresul PNL – n.r.), arată reprezentanții ALDE

Parlament_European_SZ

Reprezentanții ALDE afirmă că PNL este, în acest moment, membru al Alianţei, că niciun alt partid european nu a primit vreo cerere de afiliere, care ar contraveni actualelor prevederi statutare ale PNL, şi că este încrezător că liberalii români nu se vor alătura familiei politice europene a lui Traian Băsescu.

Referitor la speculaţiile apărute în diverse publicaţii româneşti şi din UE, ALDE doreşte să clarifice că PNL este membru deplin al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa. În urma demisiei liderului Crin Antonescu, va avea loc un congres pe 28 iunie 2014, membrii PNL urmând să discute, printre altele, afilierea lor europeană. Orice schimbare a afilierii Partidului necesită schimbarea unor prevederi din statut de către Congres.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa
comunicat de presă

Alianţa precizează că până astăzi, niciun alt partid european nu a primit vreo cerere de afiliere, în condiţiile în care aceasta ar contraveni actualelor prevederi statutare ale PNL.

ALDE este încrezător că PNL va rămâne în Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa în loc să se alăture familiei politice a preşedintelui României, Traian Băsescu“, se mai arată în comunicatul de presă.

R.D.