ALDE: Îl susținem în continuare pe Tudorel Toader, dar PSD are dreptul de a-l evalua, portofoliul Justiției fiind al lor

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat marţi, la Parlament, că partidul său apreciază activitatea lui Tudorel Toader, dar că respectă dreptul PSD de a îl evalua pe ministru pentru că portofoliul Justiţiei revine formaţiunii social-democrate.

„Nu dorim să ducem lucrurile mai departe decât ele sunt. ALDE a avut o opţiune clară în vederea selectării dlui Toader ca ministru al Justiţiei. ALDE l-a susţinut tot timpul pe dl Toader ca ministru al Justiţiei şi a colaborat cu dânsul. În acelaşi timp, poziţia de ministru al Justiţiei în cortexul guvernamental aparţine PSD, de aceea noi avem două poziţii care sper să nu fie contradictorii. Pe de-o parte, apreciem prestaţia dlui Tudorel Toader, pe de altă parte respectăm atributul PSD de a-şi evalua miniştrii pe locurile pe care dânşii le-au avut în repartiţie”, a declarat, marţi, la Parlament, vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, întrebat dacă partidul din care face parte îl susţine în continuare în funcţie pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Deputatul ALDE Steluța Cătăniciu a precizat, în emisiunea „100 de minute”, moderată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3, că a vorbit și ea cu liderul Călin Popescu Tăriceanu, iar concluzia este una singură: ALDE îl susține în continuare pe Tudorel Toader ca ministru al justiției. 

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU