16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 7:40
No menu items!

ALDE câștigă o primă bătălie contra PSD și PNL. VIDEO

spot_img

Campaniile electorale se mută încet-încet pe online, iar bătăliile dintre partide și candidați se câștigă prin creativitate și concepție a mesajelor și a tuturor materialelor promoționale. ALDE a reușit să câștige, încă din prima zi de campanie, o primă luptă din războiul contra PSD și PNL, ce se va termina pe 11 decembrie.

Începutul campaniei electorale a fost marcat de Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) într-un mod inedit. ALDE a organizat flash-moburi la nivel național, la care au participat toate organizațiile județene.

Pe parcursul zilei de vineri, în prima zi oficială de campanie, începând cu ora 9, organizațiile ALDE din toate județele au organizat un flash-mob prin care au redat harta județului creată din oameni. Fiecare eveniment județean a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Alianței Liberalilor și Democraților.

Filmulețele postate pe Facebook au devenit virale, iar numărul vizualizărilor a ajuns la peste 51.000 în doar șase ore, în comparație cu PNL, care a adunat doar 15.000 de vizualizări. Videoclipul Alinei Gorghiu cu fetița care îi deschide ușa apartamentului, ce se dorea a avea un impact emoțional, nu a avut așa mare succes.

La evenimentul organizat la București au participat peste 1.000 de persoane. Alături de membrii și simpatizanții ALDE s-au aflat și cei doi copreședinți ai partidului, domnii Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, aceștia fiind însoțiți de candidații ALDE pentru București. În cadrul acțiunii desfășurate la București, flash-mobul a prevăzut redarea hărții României. Acțiunea de la București a avut loc pe acordurile muzicale ale „Ciocârliei”, interpretată de celebrul naist Nicolae Voiculeț.

Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, și-a făcut apariția la evenimentul de lansare a campaniei la volanul „TăriMobilului”, o rulotă pe care copreședintele o va utiliza în această campanie electorală.

„Nu am vrut să facem un eveniment în stilul celor pe care le-ați văzut de foarte multe ori și care văd că încă se mai practică: oameni aduși din toate colțurile țării cu autobuzele. Nu acesta este sensul. Cred că fiecare la nivel local trebuie să-și ducă mesajul cât mai țintit.

Pentru că vrem ca în campanie să ne deplasăm, pe de o parte, cât mai comod, să luăm cu noi materialele de campanie, întreaga echipă și, din păcate, spre deosebire de alte țări unde campaniile se desfășoară în mod logic și normal cu vehicule care sunt folosite și ca suprafață publicitară, la noi în campanie trebuie să o facem într-un fel de semi-ilegalitate, să ne ascundem. Eu cred că trebuie schimbată legea în viitor. Rulota o folosim și o voi împrumuta și colegilor care au nevoie. E mult spus că va fi un tur al țării, pentru că rulota e un mijloc de deplasare relativ lent, dar azi plec către Brașov cu trenul și mâine vom merge către București în aceeași formulă.

Atmosfera a fost întreținută de un mare artist pe care eu îl cunosc și-l apreciez Nicolae Voiculeț, care e naist și care are un repertoriu foarte bogat”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, copreședintele ALDE la finalul evenimentului de lansare a campaniei.

Valeriu Motoc