23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 12:10
No menu items!

Albania: 49 de morți și mii de persoane rămase fără adăpost în urma cutremurului. Printre victime, logodnica fiului premierului

spot_img

49 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar mii de locuitori au rămas fără adăpost în urma cutremurului violent care a lovit Albania la începutul acestei săptămâni, potrivit unui raport anunţat vineri de premierul Edi Rama, citat de AFP, relatează Agerpres.

Cutremurul cu magnitudinea 6,4, cel mai puternic înregistrat în aproape un secol în această regiune din Balcani, s-a produs marţi înainte de zori, într-un moment în care majoritatea oamenilor dormeau. Clădiri întregi s-au prăbuşit, prinzând victimele sub munţi de dărâmături.

Viitoarea noră a premierului Albaniei, Edi Rama, se numără printre zecile de persoane care au murit în urma cutremurului, a confirmat un oficial din echipa premierului, informează Mediafax, care citează CNN.

Kristi Reçi, logodnica fiului premierului Albaniei, Gregor Rama, a murit în timpul cutremurului, alături de părinţii şi fratele ei, transmite CNN. Gregor Rama a publicat un mesaj pe contul său de Instagram, acesta scriind că „printre nenumăratele victme ale tragediei se numără şi cea mai apropiată persoană mie, alături de fratele, mama şi tatăl său”, adăugând că cei patru au fost găsiţi „sub dărâmături”.

Oraşele Durres, localitate turistică de pe coastele Mării Adriaticii, locuită de circa 400.000 de persoane şi Thumane, situat la nord de Tirana, au fost cele mai afectate.

Seismul s-a resimțit și în țarile vecine: Grecia, Muntenegru, Kosovo și Macedonia de Nord. O replică de 5,4 magnitudine a avut loc la scurt timp. Potrivit Institutului de geofizica al Statelor Unite, ultima oara când țara a fost lovită de un cutremur cu o magnitudine mai mare de 6 a fost în anul 2003.

O echipă formată din 52 de salvatori români este prezentă la operațiunile de căutare și salvare din Albania.