5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 9:28

Alba-neagra cu Codul Silvic. Iohannis cere reexaminare, Senatul respinge

spot_img

Senatul a respins cererea de reexaminare trimisă de preşedintele Klaus Iohannis la legea pentru modificarea şi completarea Codului Silvic

Senat

Legea a fost adoptată în varianta iniţială şi trimisă Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Respingerea cererii de reexaminare a şefului statului a întrunit în Senat 58 de voturi favorabile, 27 de voturi „împotrivă” şi o abţinere.

Reprezentantul Guvernului la dezbaterile din Senat, secretarul de stat în Ministerul Mediului Dan Popescu, a declarat că Guvernul susţine respingerea cererii de reexaminare şi adoptarea legii în forma trimisă spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Senatorul PSD Gabriela Crețu a declarat că „echipa domnului preşedinte nu a citit Constituţia, pentru că eu cred că preşedintele nu a citit această lege”.

Senatorul PSD Neculai Bereanu a spus că se pierde timpul, după ce legea a fost dezbătută în plen timp de un an, să se afle din nou în Parlament, în loc să fie promulgată şi trimisă la Monitorul Oficial, pentru că este o lege bună, așteptată de toți cei interesați.

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis, pe 23 martie, Parlamentului, Legea pentru modificarea şi completarea Codului Silvic, spre reexaminare, pe motiv că are prevederi de natură să limiteze activitatea operatorilor economici şi creează premisa legislativă a unui tratament juridic discriminator.

S. Marinescu